Šolske ekskurzije - London

osnovnošolci
slovenski spremljevalec
skupinski odhod
odličen program
ogled znamenitosti
3-dnevna ekskurzija
4-dnevna ekskurzija

1. dan: Osnovna šola - LONDON
Zgodaj zjutraj se bomo zbrali pred šolo in se z avtobusom odpeljali do odhodnega letališča. Po opravljenih letaliških formalnostih bomo poleteli proti Londonu. Prevoz od letališča do hotela.
Kratki osvežitvi sledi naše prvo raziskovanje Londona.
Vkrcali se bomo na ladjico in se po reki Temzi popeljali mimo londonskih znamenitosti kot so The London Eye, Shakespeare's Globe Theatre, The Shard (najvišja stavba Velike Britanije), City Hall, veličastna St. Paul's Cathedral ter bojna ladja HMS Belfast do enega najbolj slavnih dvižnih mostov Tower Bridge in se ustavili ob mogočni trdnjavi Tower of London, ki hrani številne legende in zgodbe izjemne angleške  zgodovine.
Da pridobimo moči in se spočijemo za nadaljnje podvige, se bomo okrepčali na poznem kosilu/zgodnji večerji.
Ob koncu prvega »londonskega« dne se bomo sprehodili po najbolj znanih londonskih nakupovalnih ulicah Oxford Street in Regent Street, kjer tudi odrasli uživamo med igračami v Hamley's, verjetno eni svetovno najbolj znanih in najstarejših trgovin z igračami in dan zaključili ob Erosu na trgu Piccadilly Circus. 
V hotel se bomo vrnili v poznih večernih urah.

2. dan: LONDON
Zajtrk.
Po obilnem angleškem zajtrku se bomo odpravili do muzeja  Madame Tussauds in si ogledali odlično izdelane voščene lutke znanih osebnosti iz sveta politike, mode, filma in športa. Ogled v muzeju bomo zaključili z vožnjo z vlakcem skozi angleško zgodovino in z ogledom 4D filma, nato pa se bomo odpravili do Buckinghamske palače, rezidence kralja Karla III. Skozi čudoviti kraljevi St. James's Park se bomo sprehodili do trga Parliament Square.  Tu nas obkrožajo Westminster Abbey, kjer že stoletja kronajo angleške kralje in kraljice in častitljiv angleški parlament, The Houses of Parliament, ki ga krasi eden nedvomno najbolj znanih stolpov Elizabeth Tower z znamenitim zvonom Big Ben. Pot bomo nadaljevali mimo znane ulice Downing Street, kjer na številki 10 biva angleški »Prime Minister«. Na sedežu kraljeve konjeniške garde Horse Guards Parade bomo imeli priložnost, da se postavimo ob kraljevo stražo, nato pa bomo pot nadaljevali na Trafalgar Square, ki ga krasi spomenik znanemu pomorščaku admiralu Horatiu Nelsonu. Sledi kratek skok do znamenitih van Goghovih »Sončnic« v National Gallery, ki hrani 2300 slik, med drugimi umetnine Cezanna, Botticellija, Michelangela … Od tod nas bo pot vodila na nekdanjo zelenjavno tržnico Covent Garden, danes pa je to predel poln uličnih umetnikov in ličnih trgovinic. In že bo čas, da si med vožnjo z znamenitim londonskim očesom The London Eye angleško prestolnico ogledamo tudi s ptičje perspektive. Večerja in povrateki v hotel,

3. dan: LONDON - osnovna šola
Zajtrk.
Po zajtrku bomo obiskali zanimivi Science Museum, kjer se izgubimo v svetu vesolja, svetu avtomobilov, računalnikov, energije, letal …, nato pa si bomo ogledali sosednji Natural History Museum, ki navduši z odličnimi naravoslovnimi razstavami, še posebej oddelek dinozavrov in veliki sinji kit, ki sta pravi magnet za obiskovalce.  Oboroženi z naravoslovno in znanstveno izkušnjo se bomo sprehodili mimo znamenite dvorane Royal Albert Hall, mogočnega spomenika The Albert Memorial in fontane, posvečene princesi Diani do znanega Speakers' Corner v Hyde Parku. In že bo čas za povratek v hotel in odhod na letališče, od koder bomo zvečer poleteli proti domu. Po pristanku je organiziran prevoz do osnovne šole.

Nastanitev v hotelu PREMIER INN ali TRAVELODGE
Hoteli Premier Inn in Travelodge razpolagajo s prijetno opremljenimi tri in štiriposteljnimi sobami z lastno kopalnico in televizorjem. Poskrbljeno je za brisače. Gostom je na voljo bogat samopostrežni zajtrk – pravi English Breakfast.
 

galerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerija
Prikaži več +
Pridobite informativno ponudbo
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Ali pa nas kontaktirajte za več informacij:
Cena vključuje
povratni letalski prevoz do Londona
1 kos ročne prtljage skladno z določili letalskega prevoznika
letališke in varnostne pristojbine
povratni prevoz od osnovne šole do letališča Ljubljana/Dunaj/Benetke
povratni prevoz z londonskega letališča do hotela
vozovnice za vse lokalne prevoze v Londonu
2 oziroma 3 nočitve v tri- in štiriposteljnih sobah v hotelu Premier Inn ali Travelodge
2 oziroma 3 angleški zajtrki
2 oziroma 3 večerje ali kosila v restavracijah v središču Londona: Pizza Hut, KFC, Burger King, pub …
ogled muzeja voščenih lutk Madame Tussauds
vožnja z London Eye
vožnja z ladjico po reki Temzi
zunanji ogledi londonskih znamenitosti po opisanem programu
ogled Science Museum in Natural History Museum
spremljevalec LTA jezikovna potovanja
učitelje spremljevalce (1 učitelj spremljevalec s strani šole za vsakih 14 učencev)
organizacija potovanja
prijavnina
nezgodno zavarovanje

1. dan: Osnovna šola - LONDON
Zgodaj zjutraj se bomo zbrali pred šolo in se z avtobusom odpravili na odhodno letališče. Po opravljenih letaliških formalnostih bomo poleteli proti Londonu. Prevoz z letališča do hotela.
Kratki osvežitvi sledi naše prvo raziskovanje Londona.
Pričeli bomo z alternativnim obrazom Londona v pisanem predelu Camden Town s privlačno, vedno živahno tržnico in ponudbo, ustrezno za prav vsak žep. Po poznem kosilu/zgodnji večerji se bomo odpeljali do ene najlepših londonskih postaj podzemne železnice Kings Cross, kjer je s perona 9 ¾  svoje potovanje na Bradavičarko pričel Harry Potter, nato se bomo sprehodili po najbolj znanih londonskih nakupovalnih ulicah Oxford Street in Regent Street, kjer tudi odrasli uživamo med igračami v Hamley's, verjetno eni svetovno najbolj znanih in najstarejših trgovin z igračami. Pot bomo nadaljevali mimo množice ob Erosu na trgu Piccadilly Circus in se  pozno zvečer vrnili v hotel.

2. dan: LONDON
Zajtrk.
Po obilnem angleškem zajtrku se bomo odpravili do muzeja  Madame Tussauds in si ogledali odlično izdelane voščene lutke znanih osebnosti iz sveta politike, mode, filma in športa.  Ogled v muzeju bomo zaključili z vožnjo z vlakcem skozi angleško zgodovino in z ogledom 4D filma, nato pa se bomo odpravili do Buckinghamske palače, uradne rezidence kralja Karla III. Skozi čudoviti kraljevi St. James's Park se bomo sprehodili do trga Parliament Square, kjer nas obkrožajo Westminster Abbey, kjer že stoletja kronajo angleške kralje in kraljice in častitljiv angleški parlament, The Houses of Parliament, ki ga krasi eden nedvomno najbolj znanih stolpov  Elizabeth Tower z znamenitim zvonom Big Ben. Pot bomo nadaljevali mimo znane ulice Downing Street, kjer na številki 10 biva angleški »Prime Minister«. Na sedežu kraljeve konjeniške garde Horse Guards Parade bomo imeli priložnost, da se postavimo ob kraljevo stražo, nato pa bomo pot nadaljevali na Trafalgar Square, ki ga krasi spomenik znanemu pomorščaku admiralu Horatiu Nelsonu. Sledi kratek skok do znamenitih van Goghovih »Sončnic« v National Gallery, ki hrani 2300 slik, med drugimi umetnine Cezanna, Botticellija, Michelangela … Od tod nas bo pot vodila na nekdanjo zelenjavno tržnico Covent Garden, danes pa je to predel poln uličnih umetnikov in ličnih trgovinic. In že bo čas, da si med vožnjo z znamenitim londonskim očesom The London Eye angleško prestolnico ogledamo tudi s ptičje perspektive. Večerja in povratek v hotel.

3. dan: LONDON
Zajtrk.
Po zajtrku nas bo naše potovanje skozi London vodilo do Greenwicha, kjer »se stikata vzhod in zahod«. V pristanišču je na ogled mogočna Cutty Sark, zadnja izmed preostalih hitrih ladij za prevoz čajevca iz nekdanjih angleških kolonij. Sprehodili se bomo do vrha griča, kjer se nahajata Royal Observatory in znameniti ničelni poldnevnik, ki določa čas po vsem svetu ter obiskali še imenitni pomorski muzej - National Maritime Museum. Proti centru Londona se bomo nato odpravili po reki Temzi z ladjico. Ustavili se bomo ob mogočni trdnjavi Tower of London, ki hrani številne legende in zgodbe izjemne angleške zgodovine. Spoznali bomo legendo o znamenitih krokarjih, sprehodili se bomo po poteh nesrečne Anne Boleyn in si ogledali lesketajoče se Crown Jewels. Prečkali bomo enega najbolj slavnih dvižnih mostov Tower Bridge, nato pa se bomo  ob reki Temzi sprehodili mimo znane vojne ladje HMS Belfast, najvišje stavbe Velike Britanije - The Shard in Shakespeare's Globe Theatre. Ponovno bomo prečkali reko Temzo, tokrat po zibajočem mostu Millennium Bridge in se napotili do znamenite St. Paul's Cathedral. Da pridobimo moči in se spočijemo za nadaljnje podvige, se bomo okrepčali na zgodnji večerji, nato pa bo priložnost za nakup spominkov in sprehod skozi filmsko-gledališki predel Londona - West End in Leicester Square ter pisani, vzhodnjaških dišav poln kitajski predel – China Town in se pozno zvečer vrnili v hotel.

4. dan: LONDON - osnovna šola
Zajtrk.
Po zajtrku bomo obiskali zanimivi Science Museum, kjer se izgubimo v svetu vesolja, svetu avtomobilov, računalnikov, energije, letal …, nato pa si bomo ogledali sosednji Natural History Museum, ki navduši z odličnimi naravoslovnimi razstavami, še posebej oddelek dinozavrov in veliki sinji kit, ki sta pravi magnet za obiskovalce.  Oboroženi z naravoslovno in znanstveno izkušnjo se bomo sprehodili mimo znamenite dvorane Royal Albert Hall, mogočnega spomenika The Albert Memorial in fontane, posvečeni princesi Diani do znanega Speakers' Corner v Hyde Parku. In že bo čas za povratek v hotel in odhod na letališče, od koder bomo zvečer poleteli proti domu. Po pristanku je organiziran prevoz do osnovne šole.

Nastanitev v hotelih PREMIER INN ali TRAVELODGE
Hoteli Premier Inn in Travelodge razpolagajo s prijetno opremljenimi tri in štiriposteljnimi sobami z lastno kopalnico in televizorjem. Poskrbljeno je za brisače. Gostom je na voljo bogat samopostrežni zajtrk – pravi English Breakfast.

galerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerijagalerija
Prikaži več +
Pridobite informativno ponudbo
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Ali pa nas kontaktirajte za več informacij:
Cena vključuje
povratni letalski prevoz do Londona
1 kos ročne prtljage skladno z zahtevami letalskega prevoznika
letališke in varnostne pristojbine
povratni prevoz od osnovne šole do letališča Ljubljana/Dunaj/Benetke
povratni prevoz z londonskega letališča do hotela
vozovnice za vse lokalne prevoze v Londonu
2 oziroma 3 nočitve v tri- in štiriposteljnih sobah v hotelu Premier Inn ali Travelodge
2 oziroma 3 angleški zajtrki
2 oziroma 3 večerje ali kosila v restavracijah v središču Londona: Pizza Hut, KFC, Burger King, pub …
ogled muzeja voščenih lutk Madame Tussauds
vožnja z London Eye
vožnja z ladjico po reki Temzi
zunanji ogledi londonskih znamenitosti po opisanem programu
ogled Science Museum in Natural History Museum
spremljevalec LTA jezikovna potovanja
učitelje spremljevalce (1 učitelj spremljevalec s strani šole za vsakih 14 učencev)
organizacija potovanja
prijavnina
nezgodno zavarovanje

ZAKAJ TEST IELTS?

The International English Language Testing System (IELTS) je najbolj razširjen test na področju preverjanja znanja angleškega jezika za potrebe visokošolskega izobraževanja in migracij. V zadnjem letu je bilo po vsem svetu opravljenih več kot 3 milijone testov. Uspešno opravljen izpit IELTS odpira številna vrata na študijski poti in zaposlitvi v tujini. Več kot

5. Feb, 2019
Avtor: Vesna

BREXIT in POTOVANJA V VELIKO BRITANIJO

Za turistična potovanja v Veliko Britanijo, za udeležbo na jezikovnih tečajih, šolanju in študijskih programih v dolžini do največ 6 mesecev potrebujejo slovenski državljani veljavni potni list, vizum ni potreben.  Za potovanja, daljša od 6 mesecev, je potreben vizum. Vizum, za katerega zaprosite, je odvisen od namena potovanja in bivanja v

20. Feb, 2024
Avtor: Vesna

Srednješolska izmenjava v Kanadi

Kanadski srednješolski sistem, katerega v veliki meri vzdržujejo javne šole, po kakovosti sodi v sam svetovni vrh, zato je, pa tudi zaradi cenovne pristopnosti, zelo zanimiv za mednarodne dijake iz vsega sveta. Ni potrebno poudarjati, da je dokončana srednja šola v Kanadi izredna odskočna deska za kanadske in ameriške univerze.

24. Dec, 2018
Avtor: Vesna

Zakaj LTA izobraževanja?

Izkušnje

Z našimi več kot dvajsetletnimi izkušnjami na področju organizacije jezikovnih tečajev in izobraževanj v tujini za vse starostne skupine in s strokovnim znanjem pomagamo udeleženem naših programov, da tekom svojega bivanja v tujini dosežejo zastavljene cilje.

Strokovnost

Vsako leto se udeležujemo strokovnih konferenc širom sveta in redno obiskujemo jezikovne šole in ostale izobraževalne institucije. Poznamo številne šole - le v Londonu npr. vsaj 30. Na vseh destinacijah pa vam po primerjavi med njimi priporočamo le tiste, ki jih osebno poznamo in zanje smatramo, da glede kakovosti pouka, možnostih in standardu nastanitve, opremljenosti, lokaciji ter aktivnosti v prostem času, in tudi v majhnih, na videz nepomembnih podrobnostih, ustrezajo zahtevam slovenskih udeležencev.

Skrb za vaše zadovoljstvo

Naše svetovanje je individualno in kompetentno, naša pozornost velja izključno vašim potrebam in ciljem. Govorimo vaš jezik in imamo v mislih vaš cilj. Smo vaš sogovornik od prvega kontakta do odhoda na jezikovni tečaj in nadalje vse do vaše vrnitve ter v vsakem trenutku pri naših partnerjih v tujini zastopamo vaše interese.

Mnenja udeležencev naših programov

Lucija Pacek

Royal Russell School, London

Na prehodu iz osnovne šole v srednjo šolo smo se doma odločili, zaradi mojega pomanjkanja znanja angleščine, za jezikovni program v tujini. Odločili smo se za Royal Russell college - ...

Preberi vec >

Mojca Maver

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem se udeležila vašega jezikovnega tečaja angleščine v Eastbournu, Angliji. V tem prečudovitem mestu, kjer sem preživela 4 tedne, sem spoznala ogromno novih ljudi in se, ...

Preberi vec >

Julia Kresse

Buckswood College, Hastings

Poleti 2017 sem bila prvič v BOSS-u. Ker je bilo tako super, sem šla tudi 2018 in zagotovo grem tudi letos. Imeli smo se izredno lepo. Vse aktivnosti in ure ...

Preberi vec >

Katarina Čander Podgoršek

The London School of English

Choosing the London School of English was definitely the right decision to upgrade my language skills at the advance level. I decided for a Business and Professional English course and ...

Preberi vec >

Ana Raspet

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ...

Preberi vec >

Taja Kuzman

Centre International d'Antibes, Antibes

Ko pomislim na lanskoletne jezikovne počitnice v Antibesu, Franciji, samo zaprem oči in že čutim toplino mivke, v katero zakopavam stopala, poletno sonce, ki me greje in ustvarja tisto čudovito ...

Preberi vec >

Špela Koželj

European School of English, Malta

Poletne počitnice 2012 so bili najboljši trenutki mojega življenja, in čeprav me še veliko čaka, nevem, če se bo lahko kaj kosalo z mojimi spomini na Malto. Čustev in občutkov ...

Preberi vec >

Simona

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Poleti sem za 14 dni odšla v Anglijo, in bilo je super. Na začetku me je bilo kar malo strah, saj sem na pot odšla sama brez znancev. V Eastbourne ...

Preberi vec >

Matjaž Žnidaršič

South Bank University - Embassy Summer, London

Sem Matjaž Žnidaršič in v letošnjem letu sem z vašo agencijo šel na jezikovni tečaj v London za 2 tedna.....hvala vam za vse to saj teh 2 tednov ne bom ...

Preberi vec >

Veronika Gosak Krebs

Language Specialists International, Portsmouth

Go. Vesno sem spoznala na Informativi v Ljubljani. S svojo neposrednostjo in bogatimi izkušnjami na področju dela s tujino, me je v trenutku prepričala, da sem se odločila za potovanje ...

Preberi vec >

Lucija Vovk

University of Arts London, London

Predavatelji so prijazni in ti vedno nudijo podporo, če česa ne razumeš, ti bodo podrobneje razložili. Tako da so se posvetili skupini kot tudi posamezniku. Predvsem pa smo dajali poudarek ...

Preberi vec >

Sintija Kranjčec

Royal Russell School, London

… Kolidž je bil zelo lepo urejen, osebje super. Spoznala sem veliko prijateljev iz različnih držav, s katerimi sem ohranila dobre stike. Pouk je minil hitro in komaj sem čakala ...

Preberi vec >

Niko Hlebec

Actilingua, Dunaj

Predavatelji so nam na sproščen način prenašali znanje, tako da sem se  v veliki meri otresel negotovosti pri izražanju in slovnici. V prostem času sem se večinoma potepal in raziskoval ...

Preberi vec >

Petra Marko

Buckswood College, Hastings

Po kosilu smo imeli posebno uro angleščine Slice of Britain, kjer smo se učili in spoznavali kulturo Anglije. Ta ura je bila bolj zabavni del, tako smo spoznavali kraljevo družino, ...

Preberi vec >

Sara Čelan

European School of English, Malta

Jezikovno potovanje na otok Malta je preseglo moja pričakovanja! Bilo je super! Nastanjena sem bila v hotelu Coastline v sobi še s tremi puncami iz tujih držav. Glede spoznavanja ljudi ...

Preberi vec >

Ines Šestan

Buckswood College, Hastings

Pričakovala sem eno najlepših izkušenj v življenju in jo tudi dobila. Uživala sem vsak dan, vsako uro in minuto, dobila sem veliko novih prijateljev z vsega sveta in izpopolnila svojo ...

Preberi vec >

Eva Čoklič

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Avgusta 2016 sem se udeležila svojega prvega jezikovnega tečaja v tujini in sicer v Eastbournu. Vsako mesto ima svojo dušo, Eastbourne je majhen, zato smo ga lažje sami spoznali. Tudi ljudje ...

Preberi vec >

Ana Respet

LTC Language Teaching Centre, Eastbourne

Sprva sploh nisem hotela na tečaj v Anglijo, saj sem imela strah pred govorjenjem v angleščini. Sama pri sebi sem si mislila, da govorim porazno. Vendar sem, v zahvalo mojemu ...

Preberi vec >

Spletni jezikovni testi

Angleščina

Spletni test – preverite znanje angleškega jezika.

Reši test >

Nemščina

Spletni test – preverite znanje nemškega jezika.

Reši test >

Povežimo se

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+

Učenci in dijaki
Skupinski odhodi

Učenci in dijaki
Individualni odhodi

Odrasli nad 16 let

Poslovneži

Klub 50+